Internationella Arbetsmiljödagen

2022-09-20

Lördag 28 april är det Internationella Arbetsmiljödagen ”World Day for Safety and Health at Work” som är en årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och anständigt arbete.

Tillfälle att uppmärksamma vinsterna av arbetet

Som MTO-experter har vi högsta prioritet att bidra till säkra och sunda arbetsmiljöer varje dag i våra kunduppdrag. För oss är Arbetsmiljödagen en dag då vi passar på att påtala de positiva effekterna, värdet och vinsterna med att arbeta systematiskt med sitt säkerhetsarbete.

Här nämner vi några sammanfattande punkter hur MTO-perspektivet bidrar till säkrare arbetsmiljöer: 

  • optimering av arbetsuppgifter genom organisering av processer och rutiner
  • medför en mer tillförlitlig produktion med färre avbrott
  • främjar arbetsmiljö och trivsel
  • reducerar sannolikheten för olyckor och incidenter
  • minskar konsekvenserna av olyckor och incidenter
  • reducerar dyra utvecklingskostnader
  • ökar förutsättningarna för effektiv och högkvalitativ produktion
  • skapar nöjdare medarbetare

Läs mer om varför MTO-arbete är värt att satsa på

Hur uppmärksammar din verksamhet den här dagen? Och hur arbetar ni med arbetsmiljö och säkerhet i relation till MTO-perspektivet idag?

Vi på MTO Säkerhet finns för att stötta upp med kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljö och säkerhet. Är du nyfiken på vad vi gör eller vill diskutera hur just din verksamhet skulle kunna utvecklas är du välkommen att höra av dig till oss. 

Samverkande-modell-MTOSäkerhetAB

Kontakta oss

MTO Säkerhet ska till Almedalen och prata arbetsmiljö & säkerhet!

Vi startar upp Almedalsveckan genom att redan på måndag 2 juli bjuda in till seminarium och paneldebatt. Inbjudna gäster från myndigheter och företag sitter i panel och diskuterar om hur vi kan skapa balans mellan säkerhet och produktion. Seminariet avslutas med mingel. Vi ser fram emot veckan och hoppas vi ses där! Mer information om vår medverkan i Almedalen informerar vi om i nästa nyhetsbrev.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev