Tips för återhämtning!

2022-09-20

Jul och nyår närmar sig och det är dags att ladda om batterierna inför 2020. Vi hoppas att du unnar dig lediga och avkopplande stunder och passar på att uppmuntra dig att använda helgerna på ett klokt sätt. Här följer några återhämtningstips och vi slår ett extra slag för det magiska ordet i slutet. 

Våra fyra återhämtningstips!

  • SOV och vila. Se till att sova ut under den mörka årstiden som gör oss naturligt trötta. Då blir du pigg och återhämtad inför det nya året!
  • Satsa på AKTIV återhämtning. Se till att träna och röra på dig. Fysisk aktivitet utan krav och måsten! Måttlig träning och promenader är tillräckligt. Då kan du njuta av det goda som erbjuds under helgerna.
  • PASSIV återhämtning ger bra nedvarvning och avkoppling. Kanske satsa på att läsa, lyssna på musik och umgås!
  • Kom ihåg att göra sådant du tycker är ROLIGT – positiva och stimulerande aktiviteter gör att dina batterier laddas om med ny energi. Kan vara klokt att vara i god fas med de tidigare tre råden innan du slår på stora nöjesplanerna. 

Och slutligen det magiska ordet för återhämtning i vardagen...

På samma sätt som du planerar och strukturerar upp din arbetsvecka behöver du planera in din tid för återhämtning. Målet är att återhämtningen ska ingå naturligt och självklart i din vardag. Du orkar mer, tänker klarare och mår bättre om du även planerar för att ta hand om din hälsa. Så vårt sista men viktigaste tips är att sätt dig ner, koppla av och planera in tiden för både dina passiva och aktiva återhämtningsstunder under 2020! 

Vi önskar dig goda avkopplande stunder under jul och nyår!

PLANERA din tid för återhämtning.

PLANERA din tid för återhämtning.

 

Läs Lenas Julbrev 2019