Sommarbrev från MTO Säkerhet

2022-09-20

 

Hej,

NU är det sommar igen – härligt! I år är den extra efterlängtad och vi kan se fram emot att vara utomhus och att umgås med familj och vänner. Förhoppningsvis blir allt som vanligt igen, eller i alla fall nästan.

Under våren har vi jobbat på – som de flesta andra. Vi har fortsatt med digitala möten och våra utbildningar har fungerat bra på distans via MTO Academy. Vi är förvånade över hur mycket vi har kunnat åstadkomma med digitala hjälpmedel. Inget går förstås upp mot att mötas i verkliga livet så det ser vi fram emot.

Det ”nya” digitala förhållningssättet gör den digitala arbetsmiljön allt viktigare. Användningen av digitala verktyg har ökat. Med hjälp av dessa verktyg och distansarbete har vi kunnat hålla i gång komplexa verksamheter under pandemin. Att ha rätt verktyg med god användbarhet är en förutsättning för att vi ska hålla oss hälsosamma och drivna samt utveckla säkrare verksamheter.

I samarbete med KTH har vi på MTO Säkerhet skapat kurser, utvärderingar och åtgärdspaket för att säkerställa goda digitala arbetsmiljöer. Har du koll på vad som är viktigt i en god digital arbetsmiljö och varför? Vad är digital arbetsmiljö?

Ledarskap och att leda på distans har varit högaktuellt under det senaste året. Och att leda i säkerhetskritiska verksamheter där hanteringen av säkerhet, kvalitet, hälsa och tidsplaner är en särskild utmaning har utmanats än mer. Många ledare efterfrågar verktyg, förhållningssätt och handledning. Därför lanserar vi under hösten utbildningar för att bidra med vår kompetens inom säkerhetsledskap och säkerhetskultur. Läs mer här

Att förena nytta med nöje ger ofta en bra känsla. Därför vill jag såklart tipsa om boken som jag och Bengt Sandblad gav ut under våren. Den riktar sig till dig som vill veta mer om vad MTO-arbete innebär, användningsområden och vi tipsar om verktyg och metoder för att hantera samhällsutmaningar med MTO-perspektiv. Högaktuella behov nu är att skapa hållbara barriärer för smittskydd, pandemier, krisberedskap, säkerhet inom transport, livsmedel, läkemedel och medicinteknik. Detta och mycket mer kan du läsa om i boken.

En spännande och matnyttig sommarläsning får du i: Den (o)mänskliga faktorn

Att hålla utkik efter under hösten:

Nu ser vi fram emot återhämtning och att världen kommer tillbaka till ett nytt normalt läge där vi kan träffas igen. Vi tar med det vi har lärt oss och är extra noga med att ta vara på varandra.

Vi på MTO Säkerhet är ödmjukt tacksamma över att ha klarat vårens utmaningar bra. Vi har kvar vår personalstyrka och har även kunnat rekrytera nya MTO-experter. Våra kompetensområden och expertis fortsätter att efterfrågas och vi ser fram emot en givande höst med våra kunder och kollegor.
MTO-Säkerhet-Lena Kecklund-återhämningstips

VD Lena Kecklund med kollegor önskar dig en skön sommar och passar på att skicka med våra bästa återhämtningstips.

Planera in din återhämtning