Planera in din återhämtning

2022-09-20

Fyll på dina energidepåer med både passiva och aktiva stunder, vila när det behövs och gör sånt du mår bra av. Återhämtning behövs varje dag. I någon form. Mer eller mindre. 

  • SOV och vila. Se till att sova ut.
  • Satsa på AKTIV återhämtning. Se till att träna och röra på dig. Fysisk aktivitet utan krav och måsten! Måttlig träning och promenader är tillräckligt. Då kan du njuta av det goda som erbjuds under helgerna.
  • PASSIV återhämtning ger bra nedvarvning och avkoppling. Satsa på att läsa, lyssna på musik och umgås!
  • Använd NATUREN för återhämtning. Forskningen visar att vistelser i naturliga miljöer minskar negativa känslor och stress, och ökar positiva känslor, mental återhämtning och prestation.
  • Kom ihåg att göra sådant du tycker är ROLIGT – positiva och stimulerande aktiviteter gör att dina batterier laddas om med ny energi. Kan vara klokt att vara i god fas med de tidigare tre råden innan du slår på stora nöjesplanerna.

Och slutligen det magiska ordet för återhämtning i vardagen...

På samma sätt som du planerar och strukturerar upp din arbetsvecka behöver du planera in din tid för återhämtning. Målet är att återhämtningen ska ingå naturligt och självklart i din vardag. Du orkar mer, tänker klarare och mår bättre om du även planerar för att ta hand om din hälsa. Så vårt sista men viktigaste tips är att sätt dig ner, koppla av och planera in tiden för både dina passiva och aktiva återhämtningsstunder under 2021!