Sommarbrevet 2022

2022-09-20

Hej alla kunder, samarbetspartners, och kollegor!

Nu är sommaren här och de flesta av oss kan se fram emot ledighet och avkoppling. 

Det betyder även att det är det dags för MTO Säkerhets årliga sommarbrev signerat mig Lena Kecklund. Under ledigheten är det viktigt att ta sig tid för återhämtning. Traditionsenligt delar vi därför med oss av våra bästa återhämtningstips⇾

Det har varit skönt att under året kunna återgå till en mer normal tillvaro och kunna träffa kunder och kollegor i verkligheten och inte bara digitalt!

Oro och krig i vår omvärld har skakat om oss och hela Europa. Vi behöver satsa mer på säkerhet och öka vår försvarsförmåga, det gäller Sverige som land men även våra samhällsviktiga och säkerhetskritiska verksamheter.

Säkerhetskultur är ett viktigt område för att bygga försvarsförmåga och blir därför ännu mer relevant inom många verksamheter. För att utveckla säkerhetskultur inom ditt tillämpningsområde gäller det att förstå de olika dimensionerna av begreppet. Att bara arbeta med beteenden är inte tillräckligt!

Vill du lära dig mer om säkerhetskultur rekommenderar vi vår kurs:

Kurs i säkerhetskultur ⇾

Vi fortsätter att använda MTO, systemperspektiv, verktyg och metoder för en säkrare och bättre värld. Efterfrågan på vår expertis och våra tjänster fortsätter att öka i flera olika branscher. En utveckling vi välkomnar och som vi spår kommer fortsätta öka. Fler branscher kommer i framtiden se nya krav där arbete med MTO och human factors är specificerat. En bransch som ser över detta är vägtransportbranschen. Vi på MTO Säkerhet har precis avslutat ett forskningsprojekt där vi utrett vilka förutsättningar det finns för att införa ett säkerhetsstyrningssystem inom bussbranschen och vilka säkerhetshöjande effekter det skulle kunna leda till.

Läs mer om forskningen här⇾

 

Vi vill göra MTO-tjänsterna tillgängliga i en större del av landet och vi har därför öppnat kontor i Skellefteå och Göteborg utöver våra befintliga kontor i Stockholm och Uppsala. Fler etableringar är på gång i Jönköpingsområdet där ni hittar fler kollegor.

Tommy Eriksson
Skellefteå

Kontakta mig

Tobias Iseland
Göteborg

Kontakta mig

Jonathan Mikaelsfjord
Jönköping

Kontakta mig

Victor Sjölin
Jönköping

Kontakta mig

För mig är det extra kul att se till att vi kan komma närmare våra kunder i olika delar av landet. Vi kan också vara föregångare i det nya arbetslivet och göra det möjligt att arbeta från olika geografiska platser. Det är väldigt roligt och vi jobbar hårt för att kunna hjälpa er alla.

I början av juni samlade vi hela teamet i Uppsala för en takvandring på Uppsala slott.

Vi siktar högt, the sky is the limit! Men först krävs semester för att få återhämtning!

Årets återhämtningstips ⇾


Jag önskar er alla en härlig semester!

Med somriga hälsningar,

Lena Kecklund

VD, MTO Säkerhet