Ledarskap & säkerhetskultur

2023-10-26

I dagens snabbt föränderliga arbetsmiljö är utformningen av säkra arbetsplatser av högsta prioritet. För chefer och ledare är det inte bara en ansvarsfråga, det är också en nyckel till framgång. Vi frågade Eva-Lotta Nylén om den nya utbildningen "Ledarens betydelse för säkerhetskulturen."

"Vi vill ge chefer och ledare kunskap och verktyg att påverka säkerhetskulturen samt bidra i att utveckla sitt ledarskap, sin organisation och sitt företags säkerhetskultur, både med start idag och på längre sikt," säger Eva-Lotta Nylén. Hon betonar vikten av att förstå att säkerhetskulturen inte bara handlar om regler och rutiner, utan om att skapa en miljö där varje individ känner sig involverad och vill arbeta säkert.

Under utbildningen får deltagarna teoretisk kunskap och praktiska verktyg för att påverka säkerhetskulturen inom sina organisationer. "Vi vill att kursdeltagarna ska gå ifrån utbildningen med flera olika konkreta verktyg och metoder som de kan implementera direkt i sitt dagliga arbete," tillägger Eva-Lotta.

Eva-Lotta Nylén - Kursansvarig

Vi vill att chefer och ledare ska gå därifrån med konkreta verktyg och metoder som de kan implementera direkt i sitt dagliga arbete.

Utbildningens innehåll

Helhetsförståelse Få insikter om hur människor, teknologi och organisation samspelar och påverkar säkerhetskulturen. Förstå din roll som ledare och hur den påverkar arbetsmiljön.

Praktiska verktyg Ta del av konkreta verktyg och metoder för att främja säkerhetskulturen i din organisation. Lär dig hur du kan påverka och bidra till en säkrare arbetsplats.

Erfarenhetsutbyte Delta i ett forum där du kan dela erfarenheter och idéer med likasinnade från branschen. Skapa nätverk och lära av varandra.

Interaktivt lärande Delta i en mix av teoretisk kunskap, praktiska övningar och verkliga exempel. Få coaching och återkoppling från våra erfarna utbildare.

Varför är det viktigt?

Säkerhetskulturen är central för varje arbetsplats. Genom att förstå hur du som ledare kan påverka och med stöd i olika praktiska verktyg som står till ditt förfogande kan du bidra till en god arbetsmiljö som värnar om säkerhet, hälsa och och produktivitet.

Genom att investera i kunskap och utveckla sitt ledarskap kan arbetsplatser som inte bara är säkra utan också inspirerande och produktiva utformas. Med rätt verktyg och rätt förståelse är det möjligt att forma en säkerhetskultur som varar och ger långsiktiga fördelar både för individen och organisationen.

Missa inte detta tillfälle att utveckla ditt säkerhetsledarskap och långsiktigt bidra till din organisations säkerhetskultur. Vi ser fram emot en givande dag med fokus på att utforma säkrare arbetsplatser och främja säkerhetskulturen tillsammans.

Anmäl dig till utbildningen här ⇾

Säkerhetsledarskap för byggbranschen i samarbete med Håll Nollan 

Utbildningen har utvecklats i samarbete med Håll Nollan, en medlemsorganisation som arbetar för en säkrare byggbransch. Tillsammans med Håll Nollan strävar vi efter att forma en framtid där alla som arbetar i bygg- och anläggningsbranschen kommer hem oskadda efter varje arbetsdag. Den är anpassad till chefer och ledare inom branschen med exempel och övningar från verkligheten.

Är du medlem i Håll Nollan eller arbetar i byggbranschen? Då rekommenderar vi den här utbildningen istället.

Läs mer om utbildningen här ⇾