Leap - Learn and Prevent

2023-11-30

Optimera dina utredningar med LeaP - Learn and Prevent

I den ständigt utvecklande världen av säkerhetsarbete är en strukturerad och effektiv händelseanalys avgörande för att förebygga framtida olyckor. Nu introducerar vi LeaP - Learn and Prevent, vårt senaste verktyg som är skräddarsytt för att underlätta ditt utredningsarbete utifrån ett MTO-perspektiv.

Hur LeaP underlättar ditt utredningsarbete

Med hjälp av LeaP kan du skapa en strukturerad händelseanalys genom att visualisera viktiga komponenter såsom händelsekedja, avvikelser, orsaker och barriärer. Detta ger dig en tydlig överblick och hjälper dig att förstå de underliggande faktorerna bakom en händelse. Resultatet av din analys kan enkelt delas och integreras i rapporter och presentationer, vilket sparar tid och effektiviserar kommunikationen av dina slutsatser.

Köp LeaP ⇾

LeaP - Learn and Prevent

 

Fördelarna med LeaP:

  • Strukturerad Analys: Ritning och identifiering av händelsens nyckelfaktorer.
  • Enkel Delning: Möjlighet att dela dina analyser med kollegor och andra användare.
  • Molnbaserat och Säkert: Arbeta direkt i webbläsaren, med datalagring på svenska servrar och fullständig GDPR-följsamhet.
  • MTO-Perspektiv: Använd Människa, Teknik och Organisation som analytiska verktyg för att fördjupa din förståelse av händelsen.
  • Exportfunktioner: Exportera dina analyser till PDF & PNG för enkel delning och arkivering i olika upplösningar.

Kombinera verktyget LeaP med utredningsmetodiken från vår utbildning

Vi erbjuder inte bara LeaP utan också en omfattande utbildning i vår utredningsmetodik. Vår tredagarsutbildning i Händelseutredning utifrån ett MTO-perspektiv är utformad för att ge dig en djupgående förståelse av utredningsprocessen från början till slut.

Utbildningen ger dig de teoretiska grunderna i händelseutredning och du får chansen att tillämpa dina färdigheter i praktiska övningar. Genom utforskning av verkliga scenarier och genom att utveckla din förmåga att leda intervjuer får du en handfast erfarenhet som kommer att berika ditt arbete som utredare.

Med LeaP och vår utbildning som ett integrerat paket får du och din organisation goda förutsättningar att skapa en säkrare verksamhet.

Läs mer om våra utbildningar här ⇾

Ständig förbättring tillsammans med våra användare

Med LeaP strävar vi inte bara efter att effektivisera och förenkla utredningsprocessen, utan också att skapa en plattform där användare kan engagera sig och samarbeta med varandra för att skapa säkrare arbetsplatser. Vår målsättning är att erbjuda en innovativ lösning som uppfyller dina behov och öppnar upp nya möjligheter för hur du kan utforska och förstå händelser.

Vårt mål är att göra LeaP till det bästa möjliga verktyget. Vi tror på ett samarbete med våra användare välkomnar alla förbättringsförslag. Tillsammans med er skapar vi ett verktyg som inte bara uppfyller kraven idag utan är rustat för morgondagens utmaningar. Genom att vara en del av vår användargemenskap har du inte bara tillgång till LeaP, du är också en aktiv del av dess utveckling och framtid.

 

TEAMS-användare kommer känna igen sig

LeaP - Learn and Prevent, är en vidareutveckling av vårt TEAMS. Den här nya iterationen är skräddarsydd för att göra händelseanalys och utredningar från ett MTO-perspektiv ännu smidigare och mer tillgängligt för våra användare.

Den mest märkbara skillnaden är övergången till att arbeta direkt i webbläsaren. Nu behöver användare inte längre oroa sig för installation av programvara eller systemkrav. Genom att vara molnbaserat gör LeaP det möjligt för dig att dyka in i ditt utredningsarbete när som helst och var som helst, med enkla tillgångar via webbläsaren.

Ett annat spännande tillägg är möjligheten att dela dina utredningar med kollegor och andra användare. Detta främjar samarbete och kunskapsutbyte, vilket är kritiskt när det gäller att förstå komplexa händelser och deras underliggande faktorer.

De som tidigare har arbetat med TEAMS kommer känna igen sig i LeaP, vilket gör övergången smidig och enkel. Den funktionaliteten och användarvänligheten som uppskattades i TEAMS har tagits till nya höjder med LeaP, vilket ger en känsla av kontinuitet samtidigt som nya funktioner läggs till.

Stäng

Vill du veta mer om LeaP?

Kontakta mig!

Martin Norman

martin.norman@mto.se