För säkerheten på det europeiska järnvägsnätet

2024-03-04

Tillsammans bildar de gemensamma säkerhetsmetoderna (CSM) barriärer som ska förebygga olyckor och skador på och inom det europeiska järnvägsnätet. Förordningen CSM RA beskriver och ställer krav på riskhantering, CSM SMS ställer krav på säkerhetsstyrning där systematiskt arbete med MTO, ledarskap och säkerhetskultur är grundläggande. CSM MON övervakar att kraven på att riskhantering och säkerhetsstyrning följs upp och att det fungerar i praktiken och över tid.  

Vi på MTO Säkerhet både stöttar och kompetensutvecklar järnvägsbranschen inom CSM RA och CSM SMS. Våra ämnesexperter lär ut vad dessa förordningar innefattar och hur de kan arbetas med och tillämpas samt hur säkerhetsarbetet kan skapa nyttiga synergier för säkerheten och effektiviteten. 

Om CSM RA för järnväg

Nästa kurstillfälle: 18 april

Om CSM SMS för järnväg 

Nästa kurstillfälle: 24 april

image

Tips! Är du nyfiken på vad kraven på MTO och säkerhetskultur innebär inom SMS, behöver du en orientering, repetition och eller är helt ny på ämnet CSM inom järnvägen? Gå vår e-kurs, som ger dig 4 timmars orientering i CSM för järnväg. Besök kurssidan och lyssna till vår VD och ämnesexpert Lena Kecklund som berättas om kursens bakgrund, syfte och innehåll.

CSM Säkerhetsstyrning | CSM-orientering

___________
Vi utför även:

  • Utvärdering och granskning av säkerhetsstyrningssystem
  • Stöd i arbete med MTO och säkerhetskultur och implementering av krav
  • Utveckling och implementering av säkerhetsstyrningssystem
  • Riskanalyser
  • Expertstöd för tillståndsförnyelsen

Är ni fler från samma företag?

Om du vet med dig att fler på ditt företag har behov av den här utbildningen kan den även beställas som företagsanpassad. Kontakta oss så kommer vi överens om vilket kursupplägg som passar just ert företag bäst; distans, kursträff eller i kombination. Läs mer och kontakta oss vid intresse.

Företagsanpassad utbildning

Vill du veta mer om våra tjänster och hur vi kan stötta din verksamhet?

Kontakta:

Försäljningsansvarig Stefan Mattsson 

stefan.mattsson@mto.se

 

VD Lena Kecklund

lena.kecklund@mto.se