Framtidens ledarskap inom sjöfarten

Lunchwebbinarium 8 april 12:00 - 13:00
Vi bjuder in till lunchwebbinarium för att berätta om vårt senaste forskningsprojekt. Studien undersöker hur ett ledarskap som främjar en god arbetsmiljö och säkerhetskultur bör se ut inom framtidens sjöfart.
Boka din plats genom att klicka på "Anmäl intresse".

Kostnadsfritt 
lunchwebbinarium 

Framtidens ledarskap inom sjöfarten
Förutsättningar och krav för främjandet av en god säkerhetskultur

Fredag 8 april bjuder vi in till lunchwebbinarium för att berätta om vårt senaste forskningsprojekt. 

Studien identifierar ett antal utvecklingsområden som till exempel ett ökat fokus och engagemang för den sociala arbetsmiljön och hanteringen av kränkande särbehandling samt ett ökat fokus på trygga och goda arbetsförhållanden. Det finns även behov av en översyn av faktorer som upprätthåller en machokultur, en systematisk översyn över kvinnors situation ombord samt behovet av en större interkulturell förståelse och främjade av god kommunikation mellan personal av olika nationell bakgrund.

Det finns mycket att prata om och lära sig av, vare sig man arbetar inom sjöfart eller inte. Vi ser fram emot att dela med oss av våra insikter och erfarenheter från projektet och hoppas att det kommer bidra till en säkrare och mer hållbar bransch.

Agenda:

  • Presentation av forskningsrapporten
  • Att arbeta med MTO inom sjöfart

Välkommen!

 

Mer info om forskningsrapporten⇾

image

Eva-Lotta Nylén är fil dr i arbets- och organisationspsykologi och MTO-expert med beteendemässiga och organisatoriska aspekter som expertområden. Hon är medförfattare till forskningsrapporten.

image

Oscar Arman är fil mag i MTO och har både praktisk och teoretisk erfarenhet från säkerhetskritiska branscher bland annat som pilot i europeisk luftfart. Han är medförfattare till denna forskningsrapport.

image

Lena Kecklund är fil dr i psykologi, MTO-expert och VD med säkerhetsledning och säkerhetskultur som expertområden. Lena har erfarenhet från sjöfarten i form av utredningar och utbildning både i Sverige och internationellt.

Jag är intresserad

Intresseanmälan

Lunchwebbinarium om framtidens ledarskap inom sjöfart