WEBBINARSERIE: Händelseutredning – fördjupa, analysera och diskutera

Distansutbildning Händelseutredning MTO Säkerhet

Vidareutveckla dina utredningskunskaper genom intressanta diskussioner med andra utredare

Genom att utreda och analysera olyckor och händelser kan säkerhetshöjande åtgärder genomföras och liknande händelser undvikas i framtiden. I vår webbinarserie får du möjligheten att ta del av händelseutredningar från olika branscher och därigenom utveckla din egen utredningskompetens samt dra lärdomar som stärker din verksamhet.

Kursinnehåll

Den här vidareutbildningen i händelseutredning sker via vår digitala kursportal MTO Academy. Under utbildningen får du ta del av utvalda händelseutredningar genom att analysera utredningarnas olika moment. Utbildningen ger inspel och stärker processen för lärande från händelser.

Webbinarserien fokuserar på att analysera hur andra experter genomfört sina utredningar och diskutera tillämpningen av MTO- och säkerhetsperspektivet i dessa.

Kursmål

Syftet är att analysera och diskutera händelser och inspireras av MTO Säkerhets metodik för händelseutredning med målet att stärka dig i dina kunskaper genom att bredda ditt kompetensperspektiv utanför den egna verksamheten.

I den här webbinarserien får du:

  • Fördjupa dig i hur kunskapsområdet MTO och systemsäkerhetsperspektivet kan tillämpas i händelseutredningar
  • Utveckla din egna utredningskompetens och förmåga att analysera händelser
  • Öka din kunskap och förståelse för gemensamma och enskilda utmaningar, möjligheter och mål genom att analysera problem och lösningar från olika branscher
  • Utveckla dig genom att dela erfarenheter med andra experter i olika roller och från olika verksamheter 

För vem?

Utbildningen är anpassad för dig som tidigare genomfört någon av våra händelseutredningskurser eller som har erfarenhet av utredningsarbete.

Kurslängd och upplägg

Via MTO Academy får du tillgång till kursmaterialet, deltar i diskussionsforum och ansluter till de webbinartillfällen som ingår i utbildningen. 

Utbildningen genomförs uppdelat på fyra tillfällen 

KURSSTART (kl. 13-14) 

WEBBINAR 1 (kl. 13-15) 

WEBBINAR 2 (kl. 13-15)

WEBBINAR 3 (kl. 13-15) 

Kursen kräver ett aktivt deltagande och du som kursdeltagare förväntas bidra med vissa förberedande uppgifter och egna erfarenheter. Tiden för inläsning och förberedelse av uppgifter beräknas till ca 2 timmar per webbinartillfälle.

Kursmaterial och kursintyg

Kursinformation, inläsningsmaterial och uppgifter tillhandahålls genom MTO Academy och efter genomgången kurs erhåller du ett intyg som bekräftelse på ditt deltagande.

Kursledare

image

Natalia Landerblom - kursansvarig & kursledare

Master kognitionsvetenskap

Natalia är expert inom MTO och har över 10 års erfarenhet av att arbeta med utredningar inom bland annat kärnkraft och bygg. Utöver denna fördjupningskurs är hon även kursledare för kursen Händelseutredning utifrån ett MTO-perspektiv.

image

Oscar Arman – Kursledare

Fil. mag. MTO & Ergonomi

Oscar är specialist inom MTO och har både praktisk och teoretisk erfarenhet från säkerhetskritiska branscher bland annat som pilot i europeisk luftfart. Han har genomfört, analyserat och granskat händelseutredningar i olika branscher och är en mycket uppskattad kursledare.

Jag är intresserad

Intresseanmälan

WEBBINARSERIE: Händelseutredning – fördjupa, analysera och diskutera