Olycks- och händelseutredning med MTO-perspektiv

MTOSäkerhet-Olycks-och-händelseutredning

Med ökad förståelse för utredningen skapar du effektiva åtgärder och lärande

Lär dig vilka delar som ingår i en olycks- och händelseutredning, få en förståelse för begrepp och hur du som mottagare av en utredning även kan avgöra om utredningen håller tillräckligt hög kvalitet. Du får kunskaper om lärande i organisationer och hur MTO-perspektivet används i olycks- och händelseutredningar.

Kursinnehåll och upplägg

Den här utbildningen ger en introduktion till metodiken för olycks- och händelseutredningar med MTO-perspektiv. Utbildningen innefattar både teori och praktiska övningar och innehåller även vår MTO-utbildning - anpassad till just olycks- och händelseutredning.

Kurslängd: 2 dagar

Kursmål

Utbildningen ger dig en grundläggande förståelse för det övergripande flödet i olycks- och händelseutredningar, vilka delar som ingår samt förståelse för de olika begrepp som används inom utredningsarbetet. Du får kunskaper om lärande i organisationer och lär dig hur MTO-perspektivet används i olycks- och händelseutredningar. Genom dessa kunskaper lär du dig även hitta bakomliggande orsaker vilket är en förutsättning för att ta fram effektiva åtgärder.

För vem?

Utbildningen riktar sig till beställare av utredningar, chefer och andra personer som har ansvar för att utredningar utförs och tar emot resultatet från utredningar men också till utredare som utför olycks- och händelseutredningar med MTO-perspektivet för att ge en grund att bygga vidare på.

Kursmaterial och kursintyg

Efter genomgången kurs erhåller du ett intyg som bekräftelse på dina kunskaper. I kursavgiften ingår kursmaterial samt lunch, för- och eftermiddagsfika.

Vi erbjuder även en kort introduktion på hur programvaran TEAMS kan hjälpa till i utredningsarbetet.

Kursledare

image

Sara Petterson, fil mag i ergonomi och MTO-expert är kursansvarig kursledare för den här kursen. 

image

Marcus Lavin, fil dr i psykologi och MTO-expert, kursleder MTO-utbildningen under första kursdagen.

Jag är intresserad

Intresseanmälan

Olycks- och händelseutredning med MTO-perspektiv