Vill du jobba hos oss?

Vi söker en specialist inom säkerhetsstyrning avseende trafiksäkerhet inom järnväg.

MTO Säkerhet AB är konsultföretaget med hög expertkompetens när det gäller utveckling av organisationers säkerhet, arbetsmiljö och effektivitet ur ett Människa-Teknik-Organisation-perspektiv. Vi har mångårig erfarenhet av uppdrag inom en rad säkerhetskritiska branscher.

Om tjänsten

Nu söker vi en specialist inom riskhantering och säkerhetsstyrning avseende trafiksäkerhet inom järnväg. Arbetet utförs i team tillsammans med andra medarbetare på MTO Säkerhet där ni i tätt samarbete med kunden för det systematiska riskhanterings- och säkerhetsstyrningsarbetet framåt.

I din roll ingår att:

  • I projekt ansvara för säkerhetstyrning och trafiksäkerhetsfrågor i utveckling av komplexa och säkerhetskritiska tekniska system
  • Formulera och hantera säkerhetsbedömningar samt upprätta och systematiskt uppdatera kvalitet- och dokumentstyrning i projekt
  • Leda och driva riskhanteringsprocessen från planering till uppföljning av åtgärdsförslag
  • Samarbeta med olika funktioner och experter hos kunden såväl inom som utanför projektet som exempelvis oberoende granskare
  • Självständigt organisera, planera och genomföra riskanalyser

Rollen innefattar både samordnande, utförande och analyserande uppgifter, vilket ger en variationsrik vardag.

Kvalifikationer

För denna roll söker vi dig som är självständig och strukturerad i din yrkesroll och som drivs av att leverera med god kvalitet. Vad gäller sakkompetensen ser vi gärna att du har arbetat med riskhantering, säkerhetsstyrning och/eller MTO-frågor inom järnvägs- och spårtrafiksektorn som tidigare konsult, hos en järnvägsaktör eller kanske anställd på en myndighet. Du är van att driva projekt och har god kännedom om EU-förordningen CSM RA, CENELEC-standarderna, SS-EN 50126, 50128 och 50129 samt förståelse för deras innehåll, innebörd och tillämpning i praktiken. Du har god järnvägskunskap, ett intresse för trafiksäkerhetsfrågor och kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har en relevant högskoleexamen med inriktning mot exempelvis säkerhetsstyrning, riskhantering, MTO eller systems engineering.

Om oss

Vi på MTO Säkerhet är ett gäng självständiga och omtänksamma konsulter med hög kvalitet och kompetens i vårt utförande.

På MTO Säkerhet är du med och skapar säkrare miljöer i några av Sveriges mest säkerhetskritiska branscher. I våra uppdrag kommer vi i kontakt med många olika verksamhetsområden – från transportsektorn till vård och omsorg. Vi utvecklar processer, rutiner, system och miljöer, bedriver forskningsprojekt och utreder olyckor. Hos oss lär du dig inte bara hur olika sektorer fungerar, utan även hela cykeln från förebyggande till utredande och uppföljande arbete. Vi utgår från ett Människa-Teknik-Organisation-perspektiv vilket genomsyrar allt vi gör.

Hos oss finns också möjlighet att framöver jobba med utredning av händelser och olyckor, användarcentrerad utveckling av tekniska system och miljöer, liksom verksamhetsutveckling, säkerhetsstyrning och säkerhetskultur. Många av våra medarbetare håller även kurser inom våra olika kunskapsområden.

Vi ser fram emot en ny medarbetare och erbjuder stimulerande arbetsuppgifter som kommer att bidra till din egen karriär. Vi befinner oss i en utvecklingsfas i vilken du får chansen att vara med och påverka MTO Säkerhets framtid. Vi arbetar ständigt för att vara en attraktiv arbetsgivare där friskvård, jämställdhet och balans i livet ses som viktiga beståndsdelar i verksamheten. Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida https://www.mto.se

Ansök

För att söka tjänsten, vänligen skicka CV och personligt brev via e-post till karriar@mto.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt.